Почивка в Неапол

Защо да изберем почивка в Неапол

Неапол е столица на региона Кампания, с население 2 252 964 житела. Локализирайки се межди две вулканични територии. Едната е Везувий, а другата се нарича Флегрейските полета, които се намират на брега на залива на Неапол. Градът е известен с изключително богатата си история , изкуство, култура, и гастрономия. Изкуството заема важно раля във вълшебния душ на града и най - вече музуката. Чрез свойта романтична музика с китара или мандолина, опера или традиционна италианска музика. 

На главния площад се намира кралския дворец ( една от множеството резиденции на Бурбонските крале). А на запад от него се намира църквата San Francesco di Paola , която има изключителна фасада. Отвътре църквата е кръгла с два параклиса. Само на няколко километра от там се намира Teatro di San Carlo - най- старата опера на италианския полуостров.

Неапол е известен и със свойте замъци, като - древния - Castel Nuovo, Castel dell'Ovo (замъка яйце) и Sant'Elmo. Не пропускайте да посетите подземната геотермална зона, която представлява система от пещери и структури.