Екскурзия Копенхаген

  Копенхаген е град, който трябва да бъде посетен поне един път в живота , защото датската стлица има особено очарование. Дания е най- старата монархия в света а кралското семейство живее в центъра на града в дворец " Амалиенборг " . Историята витаее навсякъде по павираните площади и тесни улици със старинни сгради от двете страни. По тях можете да стигнете до площада на кметството, който граничи с парк " Тиволи" и " Стрьогет" най- дългата пешеходна улица в европа.

 

дворецът "Амалиенборг"

 Площадът е построен около 1900г. в романтичен стил и е обновен през 1996г. , когато Копенхаген е обявен за културна столица на Европа. В копенхаген има прекрасни зелени градини, а развлекателният парк " Тиволи " предлага множество забавления.

Не трябва да пропускате да видите и малката русалка , която е изваяна от Едвард Ериксен през 1913 г., и орисана да стои на копенхагенското пристанище.

Най- подходящо време за екскурзия в Копенхаген: през лятото когато времето е приятно и вечерите са светли и дълги.

Не пропускайте: импозантният мост "Йоресунд" открит през 2000г, свързващ град Малмьо с Швеция. Фонтанът "Гефион", най- големия паметник в града , изобразяващ как богинята Гефион оре с четири вола.